***       Водещите вечерни новини       на 15 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 15 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Отварят ни вратата към Шенген, но руската котва още ни е вързана за врата. Корабът „Руен“ е под контрола на пиратите


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 15 декември   

 

Нидерландия е съгласна България да стане част от Шенгенското пространство.

Това излиза наяве от известие на нидерландското министерство на правораздаването в петък, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Припомняме, през днешния ден министър председателят Николай Денков разгласи след края на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, че чака положителни вести. „ Днес е имало съвещание на техния министерски съвет, ще бъде импортирано решението в Народното събрание на Нидерландия “.

***

„ Поведението на " Възраждане " е извънредно разрушително, само че те доста добре знаят интереса си. Понеже не съумяха да създадат усещане в публичното пространство с многолюдни манифестации, схванаха, че единственият метод да създадат усещане е да „ вдигнат Народното събрание на главата си ". 

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от ПП—ДБ Манол Пейков във връзка проваленото заседание на Народното събрание през днешния ден.

„ С блокажа на Народното събрание малцинството постанова волята си “, добави той.

***

Руският дипломат Елеонора Митрофанова е била в Националното радио преди час. Там Петър Волгин е записал изявление с нея, което ще излъчи на следващия ден в предаването " Политически неточно ".

Вчера в неговата фейсбук страница бе рекламирано посещение на посланикът, което разсъни вълна от неодобрение в обществото. 

***

„ Но, съгласете се, че е повече от разумно – в страната, в която назовават жертвите на принуждение к*рви и всички да застават незабавно на страната на насилника и го закрилят; или най-малкото застават на страната на веждичките, които ги назовават урви…

… та, разумно е тук по този начин буйно да се брани паметникът на насилника – 

убивал, клал, стрелял, палил, заравял недоубити българи, убивал с лопата в тила, рязал уши, избил свещеници и учители, откраднал къщи и добитък, изнасилил дъщери и дами, избил елита на нацията ни, разрушил паметниците на националните ни герои и заличил националното ни достолепие “.

***

„ Смеете се вие, но аз чакам такова заглавие от сериозен вид, нещо откъм ТАСС примерно или някой български прислужник. 

След като предходната седмица му привършиха войничетата за еднократна приложимост, оня се обърна към съветските дами с заръка да почнат да му раждат по седем-осем към този момент. Един като се гътне – различен да го смени “.

„ Къде бутали монументи? В Германия, в Австрия да вземем за пример. Нацистките монументи са ги бутнали. 

По същата причина и руските тук би трябвало да бъдат бутнати – тъй като са агитация и реклама на терористичен строй. Защото са отпадък, който ни мърси небето и земята. Защото до момента в който стоят, целият свят си мисли, че още си милеем по ссср и убийствата, и националния съд и терора. И до момента в който стърчи тоя отпадък – хората, които си мислят, че си милеем по най-гнусната част от историята, са прави очевидно “.

***

Областната администрация продължава да следва прецизно утвърждения от Столична община План за сигурност и здраве при свалянето за реституция на фигурите от Паметника на Съветската войска.

***

„ Именно този представител на Кремълския режим, против чиито невиждана надменност и неуважение на правовата страна неведнъж сме възразявали. Представител на държава-агресор, която с изключение на въоръжена война против Украйна, води хибридна война против Европейски Съюз и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата страна и Европейски Съюз “.

***

„ Всичко е в развой на определяне. Подкупът е пожелан от началник на спортна федерация за да се отпусне 1 милион и 200 хиляди за европейско състезание и да не бъдат спирани по-нататъчни финансирания на съответната федерация по спорта “. 

Това сподели на брифинг заместител градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

***

„ Министерството на спорта оказва цялостно подпомагане на проверяващите органи след акцията и задържането на чиновник за рушвет по-рано през днешния ден “. 

Това съобщи в пред Българска национална телевизия министърът на спорта Димитър Илиев.

„ Това, което аз имам като информация е същото, което има и в медиите “, уточни той.

***

На база на събраната досега информация транспортен съд „ Руен “ е под контрола на похитителите, оповестиха от „ Параходство Български морски флот “ (БМФ) АД.

От там прецизират, че има учредения да се счита, че все още няма непосредствена опасност за екипажа.

***

Тленните остатъци на трима израелски заложници са открити по време на интервенция Ивицата Газа, заяви през днешния ден израелската войска.

***

Брюксел ще отпусне още 1,5 милиарда евро за Украйна през идващите дни в границите на съществуващите договорености, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция в края на срещата на върха на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР